Amenerrasulü-Arapça ve Türkçe Okunuşu - Muhadda

Amenerrasulü-Arapça ve Türkçe Okunuşu

AMENERRASULÜ’NÜN OKUNUŞU:

Amenerrasulü bima ünzile ileyhi mirrabbihi vel mü’minun, küllün amene billahi vemelaiketihi ve kütübihi ve rusülih, la nüferriku beyne ehadin min rusülih, ve kalu semi’na ve ata’na gufraneke rabbena ve ileykelmesir.
La yükellifullahü nefsenilla vüs’aha, leha ma kesebet ve aleyha mektesebet, rabbena latüahızna innesiyna ev ahta’na, rabbena vela tahmil aleyna ısran kema hameltehü alelleziyne min gablina, rabbena vela tühammilna, mala takatelena bih, va’fü anna, vağfirlena, verhamna, ente mevlana fensurna alel gavmil kafiriyn.




AMENERRASULÜ’NÜN MEALİ:
Amenerrasulü Oku
O peygamber de kendisine Rabbinden indirilene iman etti, Mü’minler de (onlardan) her biri Allah’a, onun meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine inandı.”Onun (Allah’ın) peygamberlerinden hiç birini diğerlerinin arkasından ayırmayız (hepsine inanırız), dinledik, (kabul ettik) emrine itaat ettik, Ey Rabbimiz, mağfiretini isteriz. Son varışımız ancak sanadır” dediler.
Allah hiç kimseye gücünün yeteceğinden başkasını yüklemez. Herkesin kazandığı hayır faidesine, yaptığı şer kendi zararınadır. “Ey Rabbimiz, unuttuk, yahut yanıldıysak bizi tutup sorguya çekme. Ey Rabbimiz, bizden evvelki ümmetlere yüklediğin gibi üstümüze ağır bir yük yükleme, Ey Rabbimiz takat getiremeyeceğimizi bize taşıtma. Bizden sadır olan günahları sil, bağışla, bizi esirge. Sen mevlamızsın bizim. Artık kafirler ruhuna karşı bize yardım et 


Yorum Gönder

23 Yorumlar

  1. Teşekkür Ederim ALLAH RAZI olsun...

    YanıtlaSil
  2. mealinde son cümleyi anlamadım çeviri eksik mi olmuş acaba (artık kafirler) diye bitmiş

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim. Ezberlemek için uğraşıyorum.

    YanıtlaSil
  5. Allah razı olsun

    YanıtlaSil
  6. Siteniz güzel bu siteyi eklermisiniz http://www.islamiklimi.com

    YanıtlaSil
  7. Eğer Bu Sureyi Okuduktan Sonra Vefat Edersiniz Şehid Sayılırsınız Allahın İzniyle

    YanıtlaSil
  8. Yanlış yazılmış min deil mir olacak

    YanıtlaSil
  9. Rabbena la tu ahizna--Rabbena ve la tahmil aleyna -- Rabbena ve la tuhammilna ..karışıyor..

    YanıtlaSil